Premis i Jurats

2021
Guy with microphone
Descobreix els premis a què podran optar les pel·lícules que formin part de la programació 2021.
Premis

Jurat Panorama

Amb una dotació econòmica de 5.000€ y un guardó del festival. Opten a aquest premi totes aquelles pel·lícules de la Secció Oficial Panorama i que no competeixin pel Premi Nou Talent, produïdes després de gener de 2018, que no hagin estat estrenades comercialment a Espanya (a sales comercials i/o en VOD) i que no hagin estat emeses per televisió a Espanya ni estrenat a festivals i mostres de cinema de Barcelona.

Jurat Panorama

Opten a aquest premi les pel·lícules de la Secció Oficial - Panorama que siguin el primer llargmetratge del seu director/a (també en cas de co-direcció). Aquest premi l’atorga el Jurat DocsBarcelona i és incompatible amb el de Millor Pel·lícula. En cas que la selecció final no disposi d’un mínim de 5 pel·lícules que puguin optar a aquest premi segons les disposicions anteriors, l’organització del festival pot establir també les pel·lícules que opten al premi Nou Talent als 2on llargmetratge del seu director/a (també en cas de co-direcció).

Jurat DocsBarcelona Latitud

Opten a aquest premi les pel·lícules dins d’aquesta secció, que agrupa documentals de la Península Ibèrica, Portugal i Amèrica Llatina. El premi és atorgat pel Jurat DocsBarcelona Latitud a la millor pel·lícula de la secció i està patrocinat per Antaviana Films que aporta 3.000€ en concepte de serveis de postproducció del següent treball del director (finishing, conformació, correcció de color, so, copies DCP) i també consisteix en un guardó. Aquest premi té 2 anys de termini per la seva execució.

Amnistia Internacional Catalunya

Opten a aquest Premi qualsevol de les pel·lícules (dins de les Seccions Oficials Panorama i Latitud) que per la seva temàtica s’impliqui en la defensa dels drets proclamats en la Declaració Universal del Drets Humans, de la llibertat d’expressió i els valors compartits per Amnistia Internacional, a més de mostrar un alt valor cinematogràfic en la lluita per transformar la realitat. Aquest Premi l’atorga un jurat format per Amnistia Internacional Catalunya i consisteix en un guardó.

Jurat DOC-U

Opten a aquest Premi totes les pel·lícules que participen a la Secció DOC-U. Aquest Premi l’atorga el Jurat DOC-U, consisteix en un guardó i 1000€ en material de lloguer d’equip de rodatge patrocinat per 16nou.

Opten a aquest premi totes les pel·lícules dins de les Seccions Oficials (Panorama i Latitud). La pel·lícula guanyadora serà la que obtingui millor puntuació en els vots del públic. Aquest Premi, patrocinat per Moritz, consisteix en una dotació econòmica de 1500€ i un guardó. El Premi del Públic l’atorga el públic del festival.

A la millor pel·lícula d’aquesta secció. La pel·lícula guanyadora serà la que obtingui millor puntuació en els vots del públic. Aquest Premi l’atorga el públic assistent Secció Docs&Teens i inclou un guardó.

Jurat Jove Reteena

Opten a aquest premi totes les pel·lícules dins de les Seccions Oficials (Panorama i Latitud) que formin part de l’Itinerari Reteena, una selecció especial conformada per l’organització del Festival Reteena, col·laboradors del Festival DocsBarcelona, de pel·lícules dins de les tres seccions oficials que es destaquen i són considerades per a un públic juvenil. Aquest Premi l’atorga el Jurat Jove Reteena i consisteix en un guardó.

També et pot interessar
Festival
Premis