Arriba el 25è aniversari del DocsBarcelona (del 18 al 29 de maig de 2022)

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Cinema d’Aribau seran, enguany, la seu oficial de la vint-i-cinquena edició de DocsBarcelona que tindrà lloc del 18 al 29 de maig. Una edició que també es podrà seguir en línia per a tot l’Estat a través de Filmin.

Festival

• Premi d’honor A més, amb motiu d’aquesta 25a edició, s’impulsa la creació d’un premi honorífic, el Docs d’Honor; per reconèixer la carrera d’una personalitat rellevant en el món del cinema documental. Aquest 2022, el premiat serà el cineasta valencià, Llorenç Soler; pioner en el gènere i figura imprescindible del cinema documental independent.

El lliurament del Docs d’Honor es farà durant la cerimònia inaugural del Festival el 18 de maig. No obstant això, el dia abans – el 17 de maig – es realitzarà una sessió homenatge a l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya, amb la presència del cineasta i la projecció d’alguns dels seus curtmetratges.

• Quan inicia la 25a edició del DocsBarcelona? Serà el diumenge 15 de maig, a la Filmoteca de Catalunya, amb la projecció de Mr.Landsbergis; l’última pel·lícula del cronista ucraïnès, Sergei Loznitsa.

Amb un extraordinari muntatge que combina arxius fílmics inèdits i testimonis de Vytautas Lansdsbergis, Loznitsa aconsegueix transmetre a la perfecció el relat sobre la independència de Lituània i l’esfondrament de l’URSS.

• DocsBarcelona com a referent: En aquest quart de segle, DocsBarcelona ha acumulat 1.677.249 espectadors, sumant el públic del festival, del Docs del Mes i d’altres projeccions en sala i en línia. A més, aquests últims dies ha rebut per la programació d’enguany, 508 pel·lícules provinents de 69 països.