Ja disponibles els documentals de Docs&Ciència a CaixaForum+

Una selecció de 10 llargmetratges documentals relacionats amb la ciència, el cos humà o l’ecologia, per veure gratuïtament a la plataforma

Distribució

Ja pots veure gratuïtament les pel·lícules de Docs&Ciència, una selecció de 10 documentals centrats en temàtiques relacionades amb la ciència, el cos humà o l’ecologia, a la plataforma CaixaForum+. En la selecció s’inclouen llargmetratges documentals contemporanis —realitzats entre el 2019 i el 2022— que aborden qüestions molt diverses.

CaixaForum+ és una plataforma de streaming orientada a cultura i divulgació científica, creada per La Fundació La Caixa, i gratuïta per a tots els usuaris.

Les pel·lícules de Docs&Ciència, que pots veure aquí, són:

  • Artificial Immortality (Ann Shin, 2021): La intel·ligència artificial (IA) ens pot permetre viure per sempre? La cineasta Ann Shin emprèn un viatge per explorar els últims avenços en IA i biotecnologia, amb científics i visionaris que preveuen un món «postbiològic», on els humans i les IA es fusionen.
  • Earth (Nikolaus Geyrhalter, 2019): Els humans mouen anualment milers de milions de tones de terra, amb pales, excavadores o dinamita. Nikolaus Geyrhalter observa persones en mines, pedreres i grans obres de construcció, en una lluita constant per apropiar-se del planeta.
  • De humani corporis fabrica (Lucien Castaing-Taylor i Verena Paravel, 2022): Aquest guardonat documental seleccionat al Festival de Canes aconsegueix obrir el cos humà al cinema, revelant la carn humana com un paisatge extraordinari.

  • The Mushroom Speaks (Marion Neumann, 2019): La pel·lícula explora les qualitats curatives i la capacitat de regeneració dels fongs, en un viatge que ens acosta a la vida dels paràsits, simbiòtics i descomponedors, i que ens ofereix idees tant d’interconnexió com de col·laboració.
  • All Light, Everywhere (Theo Anthony, 2021): Exploració de les històries compartides de càmeres, armes, policia i justícia. A mesura que les tecnologies de vigilància es converteixen en un element omnipresent de la vida quotidiana, la pel·lícula sondeja els biaixos inherents tant en la percepció humana com en la lent d’una càmera.
  • The Invisible Extinction (Steven Lawrence i Sarah Schenck, 2022): Mostra la labor extraordinària i les personalitats carismàtiques dels microbiològics reconeguts Martin Blaser i Gloria Dominguez-Bello, mentre s’esforcen per salvar la nostra microbiota, essencial per a la nostra supervivència.
  • Citizen Nobel (Stéphane Goël, 2020): Llargmetratge sobre el biofísic i Premi Nobel suís Jacques Dubochet, la vida del qual es veu transformada pel guardó, que el converteix en una figura pública d’un dia per l’altre.
  • All of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars (Jennifer Rainsford, 2022): Odissea èpica sobre com els humans i la natura es reconstrueixen i reneixen després d’una gran catàstrofe. La pel·lícula ens transporta des de les costes del Japó fins a una de les illes hawaianes, passant per llocs rarament vistos a milers de metres sota el nivell del mar.
  • Tukdam: Between Worlds (Donagh Coleman, 2022): Exploració pionera que, combinant perspectives científiques i espirituals, construeix un pont entre la vida i la mort. El film mostra com els cossos dels monjos budistes que moren en un estat de meditació avançat es mantenen amb vida i conservats durant dies, fins i tot setmanes, després de la mort mèdica.
  • Rebellion (Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot, 2021): Intens thriller sobre Extinction Rebellion, un col·lectiu ecologista que es va fundar el 2018 i que apostava per l’acció directa i la desobediència civil. El film mostra per primera vegada els orígens del col·lectiu, la lluita d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.