La parella de cineastes Raymond Depardon i Claudine Nougaret rebran el Premi Docs d’Honor del DocsBarcelona 2024

El festival celebrarà la seva 27ª edició del 2 al 12 de maig

Festival

El Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, el DocsBarcelona, retrà homenatge a la parella de cineastes francesos Raymond Depardon i Claudine Nougaret durant la propera edició, que se celebrarà del 2 al 12 de maig de 2024.

El premi distingeix tant la trajectòria fotogràfica i cinematogràfica de Raymond Depardon com el fructífer tàndem creatiu amb la productora, directora i enginyera de so Claudine Nougaret, del qual han sorgit algunes de les pel·lícules documentals més rellevants de la història del cinema europeu.

L’extraordinària trajectòria conjunta de Depardon i Nougaret serà així reconeguda amb el lliurament d’un premi que destaca l’aproximació honesta i autèntica a persones i paisatges des d'una mirada aparentment tímida i distant que, tanmateix, és capaç de convertir en art la tensió entre la fotografia i la dimensió temporal del cinema.

Depardon i Nougaret recolliran el guardó durant la inauguració de la 27ª edició del DocsBarcelona, que se celebrarà el dijous 2 de maig a l’espectacular cinema Phenomena, una sala amb una de les pantalles més grans del país i aforament de 450 butaques.

El reconeixement del DocsBarcelona continuarà, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, amb una retrospectiva que inclourà tres títols de la seva celebrada filmografia, i culminarà amb una trobada on els dos conversaran sobre el procés creatiu conjunt que ha donat com a resultat films tan rellevants com 12 Jours (2017), Journal de France (2012), La Vie Moderne (2008), 10e Chambre, instants d’audience(2004), Paris (1998) i Délits Flagrants (1994), entre d’altres.

Per altra banda, les dates i espais d’enguany conformen una altra de les grans novetats de l’edició, ja que el festival avança les seves dates habituals i tindrà lloc del 2 al 12 de maig de 2024. Les pel·lícules del festival també es projectaran en dos espais inèdits pel DocsBarcelona: els Cinemes Renoir Floridablanca i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquest últim, com es habitual, acollirà també les activitats per a professionals i per a tots els públics relacionades amb el sector de la no-ficció.