El projecte Learning by Docs rep el suport del Programa Europa Creativa MEDIA de la Comissió Europea

El projecte de DocsBarcelona ha estat seleccionat en aquesta convocatòria, a la que es van presentar 23 projectes d’arreu d’Europa

Educació

Un dels objectius prioritaris de la Comissió Europea dins el programa MEDIA d’Europa Creativa es el desenvolupament d’audiències. Amb aquest fi el programa disposa de la convocatòria Film Education encaminada a donar suport a aquelles iniciatives que augmentin, fidelitzin i sobretot eduquin a noves audiències en l’audiovisual europeu. Es centra especialment en infants i joves de cara a preparar l’audiència del futur com a consumidors potencials de contingut europeu. En la seva última convocatòria s’hi van presentar 23 projectes, i un dels quatre escollits ha estat la plataforma Learning by Docs que estem desenvolupant des de DocsBarcelona. Els companys d’A Bao A Qu també han rebut suport per al projecte Moving Cinema, que parteix de l'objectiu de crear o enfortir els vincles dels i les joves amb el cinema europeu. Des d'aquí, els felicitem!

Learning by Docs els documentals com a recurs d'aprenentatge

Learning By Docs és un projecte que utilitza pel·lícules documentals com a recurs d’aprenentatge sobre els diferents temes i matèries que es treballen a l’etapa de secundària i universitària i ho fa a través d’una plataforma en línia accessible mitjançant subscripció. Després de 2 anys de desenvolupament, 10 escoles de secundària de Catalunya han provat la nova plataforma pensada com a eina pedagògica a través de l’audiovisual. Els estudiants poden accedir en línia a una selecció de pel·lícules documentals i descobrir la narrativa cinematogràfica alhora que aprenen i aprofundeixen en història, política i d’altres qüestions socials a través d’elles i esdevé una eina per reforçar els procés d’aprenentatge dels alumnes del segle XXI.

Amb Learning by Docs Europe, el projecte creix en dimensió internacional amb la incorporació de 2 partners europeus: la divisió educativa del Festival DokFestMunich a Alemanya, i el departament educatiu del festival de Tessalònica a Grècia; i es focalitza en l'aprenentatge de "La història de l'Europa al segle XX" a través de pel·lícules documentals. Les pel·lícules i materials estaran disponibles en 5 idiomes (alemany, castellà, català, grec i anglès).

Més informació sobre el projecte