Obrim la inscripció de curtmetratges per al DOC-U Campus Nou Talent!

Es podran presentar curtmetratges documentals fins al 22 de febrer del 2024

Festival

La 11a edició de la secció DOC-U, que promou un espai d’exhibició per a l’alumnat de Cinema i Comunicació Audiovisual de les universitats, cicles formatius i escoles de cinema d’arreu d’Espanya, obre la convocatòria de curtmetratges per a la programació de la 27a edició del Festival DocsBarcelona, que se celebrarà del 2 al 12 de maig de 2024.

Es poden presentar curtmetratges documentals realitzats per estudiants, majors de 18 anys, durant els cursos 2022-2023 i 2023-2024 a qualsevol de les universitats, centres i cicles formatius i escoles de cinema de Catalunya i d’Espanya. Cada universitat o centre educatiu pot presentar un màxim de 3 curts documentals de màxim 30 minuts de durada. Queden excloses les obres d’estudiants de Secundària i/o Batxillerat, així com propostes rebudes de centres d’estudi de Secundària.

Amb l’objectiu de donar suport al talent emergent del nostre país, aquesta 11a edició del DOC-U s’amplia a un programa d’activitats d’indústria presencials per promoure la internacionalització de les obres i el creixement professional dels seus creadors i creadores. De la mà del Campus Nou Talent i del projecte DOC AROUND EUROPE, els directors i directores dels curtmetratges seleccionats assistiran a sessions de networking amb institucions i associacions del cinema i de formació amb representants de festivals de cinema nacionals i internacionals, responsables de distribuïdores de cinema documental i del sector audiovisual.

PREMIS

DOC-U és una secció competitiva. Amb l'objectiu de promocionar i difondre curtmetratges documentals del talent emergent europeu, la secció tindrà diversos premis i oportunitats:

Premi DOC-U al millor curtmetratge de la secció. Patrocinat per 16nou, consistent en 1000€ en lloguer de material d’equip de rodatge per la direcció del curtmetratge guanyador i d’una estatueta.

Premi DOC AROUND EUROPE, possible gràcies a la beca “Festival Network” de Creative Media. Consisteix en 1000€ i un diploma.

• Tots els curtmetratges també optaran a la possibilitat de ser programats als següents festivals, que formen part de la xarxa DOC AROUND EUROPE:

o DOK.fest München (Alemanya) o MakeDox (Macedònia del Nord) o FIPADOC (França) o VERZIO (Hongria)

INSCRIPCIONS

Per a més informació sobre la convocatòria i les condicions de participació dins de la secció DOC-U, i abans de fer la inscripció, llegiu detingudament les Bases d’inscripció i participació. Les inscripcions estaran obertes del 22 de gener a les 17h al 22 de febrer del 2024 a les 17 h a través del Formulari online d’inscripció.