"Smoke Sauna Sisterhood" director Anna Hints at the European Film Awards (EFAs) in Berlin on Saturday. December 9, 2023. Source: ACE/Scanpix

‘Smoke Sauna Sisterhood’ guanya el premi a millor documental al European Film Awards

El documental d’Anna Hints va ser el film inaugural del DocsBarcelona 2023

Festival

El documental ‘Smoke Sauna Sisterhood’ va guanyar el premi a millor documental al 36è Premi del Cinema Europeu (EFA) que es va celebrar el dissabte 9 de desembre a Berlín. El premi ha suposat un nou èxit per un documental amb una trajectòria brillant. Des que es va estrenar, el film ha estat nominat a diversos premis i s’ha projectat en diversos festivals com al DocsBarcelona 2023, on va ser la pel·lícula encarregada d’inaugurar l’edició i la qual va ser ben rebuda entre el públic assistent.

La directora Anna Hints va pujar molt emocionada a acceptar el premi i, en comptes de pronunciar un discurs, va decidir cantar. Abans, però, va animar al seu equip i al públic assistent a acompanyar-la, perquè “mai fas pel·lícules sola, sinó en conjunt”, va concloure abans de començar a entonar la cançó.

El documental estonià es va estrenar mundialment al Festival de Cinema de Sundance, on Anna Hints va guanyar un premi a millor directora en la categoria World Cinema Documentary.

Photo source: ACE/Scanpix