Taller de Desenvolupament de Projectes Documentals de Cooperació

Indústria

El DocsBarcelona participa en l’edició 2024 del programa Acció Cinema mitjançant la realització de formacions per donar suport al desenvolupament de projectes documentals. El programa Acció Cinema neix d’una iniciativa que impulsa l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Catalunya Film Festivals, el Departament de Cultura i Lafede.cat. La col·laboració amb el DocsBarcelona parteix de compartir l’objectiu principal de les formacions; l’intercanvi de coneixement i el d’aconseguir forjar una xarxa entre el món audiovisual i les organitzacions sense ànim de lucre.

Les formacions van dirigides als responsables de la comunicació i continguts de les entitats vinculades a l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, que estan treballant en un projecte documental en estat de desenvolupament.

L’objectiu del taller formatiu del DocsBarcelona és formar als participants perquè aprenguin a realitzar un documental, ajudant-los a madurar el projecte, des del seu estat més inicial, proporcionant-los orientació per al seu creixement i posteriorment facilitant-los l’entrada al mercat professional.

El DocsBarcelona ofereix als 12 projectes seleccionats formacions anuals incloent-hi tutories individualitzades i tallers grupals amb professionals. A cada projecte hi pot participar un màxim de 2 persones. El principal tutor d’aquestes formacions serà el Joan Gonzàlez, productor executiu i realitzador i director del Festival de Cinema Documental DocsBarcelona.

Format:

El format està dividit en dos grans blocs. Per una banda hi ha les formacions presencials i per l’altra les formacions de manera online.

  1. Taller de 5 hores presencial en el marc del DocsBarcelona 2024

  2. Seguiment individualitzat dels projectes durant tot l’any dividit en 3 sessions d’una hora de duració cadascuna d’elles.

  • Divendres 3 de maig de 09:00 - 14:00 Sala Plató Pati Manning (C/ de Montalegre, 7, Ciutat Vella, 08001 Barcelona)

  • 1ra Sessió online durant el mes de juliol.

  • 2na Sessió online durant els mesos de setembre/octubre.

  • 3ra Sessió online durant el mes de desembre.

*A cada sessió formativa, ja sigui presencial, grupal o individualitzada poden assistir els dos membres de cada projecte.