Alex Pritz

Director

Alex Pritz és un director de cinema documental i director de fotografia centrat en la relació de l’ésser humà amb el món natural. El debut com a director de l’Alex, The Territory, es va estrenar a la competició World Cinema al Sundance 2022 on va guanyar un Premi del Públic i un Premi Especial del Jurat per Documentary Craft, convertint-se en l’única pel·lícula del festival d’aquell any que va guanyar premis tant del públic com del jurat. L’Alex també va treballar com a director de fotografia al documental The First Wave, dirigit per Matt Heineman i productor de camp al documental de Jon Kasbe, When Lambs Become Lions (Tribeca 2018). Abans d’això, l’Àlex va codirigir, rodar i editar el curtmetratge documental My Dear Kyrgystan (Big Sky 2019). L’Alex és el cofundador de Documist i ha rebut subvencions del Sundance Institute, IDA Entrerprise Fund, Catapult Fund i Doc Society.
L’Alex té una llicenciatura en ciència de la Universitat McGill on va estudiar Ciència i Filosofia Ambientals. El 2012, va rebre una beca inaugural del Dalai Lama per seu treball desenvolupant currículums de cinema al costat de comunitats de baixos ingresos a les Filipines, i ha impartit tallers de cinema participatiu per a advocats i defensors dels drets humans d’arreu del món.

Pel·lícules
Alex Pritz

The Territory

Una xarxa d’agricultors amb el suport de Bolsonaro destrossa la selva per crear camps de conreu. La càmera es converteix en l’arma de defensa dels indígenes.