Isabel Coixet

Directora

Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona, Isabel Coixet va començar treballant en publicitat i redacció d’anuncis. Va guanyar diversos premis pels seus spots i, l’any 2000, va fundar la seva pròpia productora, Miss Wassabi Films.

El seu debut com a guionista i directora va ser l’any 1989 amb DemasiadoViejo Para Morir Joven, nominada a Millor Director Novel als Premis Goya. El 1996 va realitzar la seva primera pel·lícula en anglès, Things I Never Told You. El seu èxit internacional va arribar a l’any 2003 de la mà del drama intimista My life Without Me, amb Sarah Polley en el paper principal, amb qui va tornar a treballar dos anys més tard a The Secret Life of Worlds, premiada a quatre Goyas.
A més de la seva àmplia Filmografia, també ha dut a terme destacats documentals com Invisbles, Marea Blanca, Talking about Rose, Prisoner of Hissène Habré o Escuchando al Juez Garzón, Goya al millor documental o al recent El Sostre Groc.

L’any 2009, rep la Medalla d'Or a les Belles Arts, atorgada pel Ministeri de Cultura i Esport espanyol, i el 2015 la Medalla Chevalier des arts et des lettres concedida pel Ministeri de Cultura Francès. Coixet presenta el 2017 La Libreria, premi a Millor Direcció, Pel·lícula i Guió Adaptat als Goya.

El 2020 és guardonada amb el Premi Nacional de Cinematografia per la seva extensa trajectòria i per obrir nous camins al cinema espanyol.

A més, des de Miss Wassabi Films, Coixet dona suport a la producció de projectes de directores novells per afavorir la visibilitat dels treballs dirigits per dones en el món del cinema.