Samuel R Santana

Editor

Samuel R Santana és un premiat editor amb més de 20 anys d'experiència, que ha treballat en tots els gèneres de documentals, incloent els d'observació, els construïts, els d'art, els musicals, els dramatitzats i els d'arxiu.

Va néixer a Tenerife en 1975. En 1994 va deixar les Illes Canàries per a ingressar en la London Film School, on es va enamorar immediatament del muntatge. En 1997, després de graduar-se a l'escola de cinema, va començar la seva carrera com a editor, treballant en televisió.

Ha treballat per a diverses cadenes i streamers com Netflix, HBO, BBC, Channel 4, Discovery Channel i National Geographic. Alguns dels seus crèdits inclouen El Cas Figo; Carlos Ghosn: L'últim vol; Trump: Un somni americà; House of Assad i L'ascens de la dinastia Murdoch. Ha estat nominat als BAFTA en tres ocasions i en 2017 va guanyar el premi de la Royal Television Society al millor editor de documentals per Retorna'm la vida.

Santana és un apassionat de la formació i la tutoria de la pròxima generació d'editors. De 2012 a 2015, va ajudar a crear i dirigir un programa de formació en edició per a la cadena britànica Channel 4, on va formar a editors assistents perquè es convertissin en editors independents de ple dret.