Tünde Skovran

Directora

Tunde Skovran va néixer a Transsilvània, Romania. Després de graduar-se el 2005 a la Universitat Babes Bol-yai (Cluj-Napoca, Romania) amb una llicenciatura en Drama, Skovran es va convertir en actriu de repertori al prestigiós Teatre Estatal Hongarès a Cluj-Napoca. Els seus crèdits inclouen produccions sota la direcció de directors de renom mundial com Robert Woodruff, Alain Timar, Gabor Tompa, Silviu Purcarete, etc. El 2008, Skovran va ser nominada al premi de teatre més prestigiós de Romania (Premi UNITER).
El 2014, Skovran va ser reconeguda com una de les joves actrius més prometedores d'Europa Central i de l'Est, i va ser convidada a participar al Talent Campus del Festival Internacional de Cinema de Sarajevo. És també alumna de Berlinale Talent. Skovran va fer el seu debut cinematogràfic a Puzzle (2013), una producció de Castel Film (Romania) i Double 4 Studios (Estats Units), per la qual va rebre premis a la Millor Actriu en un Paper Protagonista en dos festivals internacionals de cinema de Estats Units.
Actualment, Skovran viu a Los Angeles on va ser observadora a The Actors Studio West. Va protagonitzar algunes pel·lícules i el 2016 va crear J.U.S.T. Toys, una productora de teatre que es va convertir en pionera del teatre experimental a Los Angeles. Va produir i va protagonitzar produccions aclamades, l'última de les quals es va estrenar a Broadway el 2019, sota la direcció de Yuri Kordonsky.

Pel·lícules
Tünde Skovran

Who I Am Not

Què fa que algú sigui home o dona? Qui decideix on és la línia que els separa? Dues persones intersexe de Sud-àfrica lluiten per visibilitzar la seva diferència.