Què fa que algú sigui home o dona? Qui decideix on és la línia que els separa? Dues persones intersexe de Sud-àfrica lluiten per visibilitzar la seva diferència.
A Gori, ciutat de Geòrgia on va néixer Stalin, un grup de nostàlgics estalinistes entra en crisi quan el govern local mana enderrocar l’última estàtua del dictador.
El 2019 la periodista d’investigació i activista LGTBIQ+ irlandesa Lyra McKee va ser assassinada per la nova IRA. El film indaga en els motius de la seva tràgica mort.
Cinc adolescents de la regió del Donbàs, a Ucraïna, intenten escapar dels bombardejos de Putin imaginant el seu futur i reprenent un projecte de viatge al Nepal.
Un cineasta musulmà en plena crisi de fe visita un monestir del Japó on viu aïllada una secta budista. Allà afronta el conflicte entre espiritualitat i mundanitat.
El somni d'una parella hongaresa gai gitana és fer una pel·lícula musical sobre les seves vides, just en el moment en què el govern s'està tornant més hostil cap a les persones LGBTQ+.
En un bosc als afores de Barcelona, un pastor i el seu ramat viuen al costat d’un centre de recerca en sanitat animal on s’està investigant una vacuna del Covid-19.
Dos pescadors de Bombai s’enfronten al canvi climàtic de diferent manera. Mentre Rakesh aposta per la tradició, Ganesh vol convertir-se en un gran empresari.
'Babajanja' és un viatge oníric de retorn a les memòries, als contes de fades i a les llegendes que formaven part de la infància d’Ante Zlatko Stolica, director del curtmetratge.
Una trobada fortuïta, en un autobús, de tornada a Navarra. Així és com la Maria apareix a la vida de la cineasta. Els dos camins es creuen, i ambdues s’adonen que comparteixen un mateix procés de dol.
'L’art de l’antídot' ens endinsa a la història d’Agus i la seva pràctica fotogràfica com a forma artística terapèutica després d’haver patit un accident que va canviar la seva vida i la seva relació amb el seu cos.
'The unicorn in snowpants suddenly ran off' retrata les vides de tres infants amb diversitat funcional, explorant els límits entre el seu món màgic i la realitat.
'After the red' retrata d’una forma delicada els habitants d’un poble de Còrsega i les seves vivències del gran incendi del qual van ser-ne testimonis.
'It has passed, and it’s fine' transita entre el material d’arxiu i la quotidianitat d’una perruqueria, per explicar-nos la memòria col·lectiva de les dones treballadores a les plantes metal·lúrgiques d’Ózd, abans que aquestes tanquessin.
El retrat d’Angelica a un entorn rural, al límit de la Franja de Ponent. Una identitat que transita entre el paisatge que l’envolta i els fantasmes del passat.
Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano i Ulrika Andersson
Un retrat brillant i enginyós de la vida al poble de Cabrianes: les caminades diàries de les àvies, l’església, els horts i les festes per a persones de tercera edat.
Un viatge fascinant per la vida d’un artista irreverent i carismàtic, reconegut arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals.
Un passional tête à tête entre dos gegants de la literatura. Amics i rivals, el joc amb les imatges d’arxiu revela les seves obsessions, dubtes i addiccions.
El cas Altsasu com mai abans l’havíem vist. Una mirada íntima al factor humà d’un conflicte pervers que demana molta empatia: la injustícia s’alimenta de ràbia.
Mikhaïl Gorbatxov té 90 anys i rep la visita del cineasta Vitaly Mansky. Manksy fa preguntes incisives i Gorbatxov respon amb bromes, poesia i cants populars.
A la selva amazònica de Brasil, el poble ianomami lluita contra l’amenaça dels extractors d'or. Una lliçó de resistència, mitologia i consciència ecològica.
El 30 de desembre del 2000, un temporal ferotge al Pirineu va acabar amb la vida de 9 persones al Balandrau. Un retrat de la tragèdia narrat pels supervivents.
Et vendries un arbre centenari plantat per la teva besàvia? A quin preu? Una increïble història sobre l’antropocentrisme, l’abús de poder i el canvi climàtic.
Com perdonar les persones que van ser manipulades per ISIS? La dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat ens fa fer-nos preguntes difícils.
Un viatge èpic sobre la oblidada història de la selecció femenina de voleibol del Japó que els anys 60 va assolir un rècord històric de 258 victòries seguides.
Al Marroc, es pot empresonar una dona si es queda embarassada i no està casada. L’associació Oum El Banine combat aquesta injustícia amb coratge i tendresa.
Una hipnòtica oda a la lluna feta de 130 seqüències de la història del cine, fragments literaris fascinants i una banda sonora llunàtica. Un poema visual únic.
Què amaguen unes misterioses esferes de pedra disseminades pel paisatge de Costa Rica? Són senyals de vida alienígena? Són vestigis d’una tradició ancestral?
Un retrat fascinant del pintor coreà més famós, Kim Tschang-Yeul, conegut per pintar obsessivament milers de variacions d’un mateix motiu: una gota d’aigua.
Un grup de dones yazidites s’infiltra al perillós camp d’Al-Hol, d’on han fugit, per rescatar les seves companyes forçades a l’esclavatge sexual pel Daesh.
L’extraordinària vida de Valerie Taylor, pionera del submarinisme, amant dels taurons, experta fotògrafa i lluitadora incansable per la conservació marina.
El cafè Bryggjan és l’ànima del poble més gris d’Islàndia. Vells pescadors, músics bojos, boxejadors, elfs… Una comèdia deliciosa sobre les comunitats humanes.
Un retrat d’un conflicte familiar que es converteix en una radiografia de les friccions de la societat iraniana des de la Revolució de 1979 fins a l’actualitat.
El 1970, un mariner lituà va saltar del seu vaixell soviètic a un guardacostes dels EUA. El salt va provocar un conflicte colossal en plena Guerra Freda.
Un sofert teleoperador passa bona part de la seva jornada laboral escoltant insults a l’altra banda del fil telefònic. Desesperat, vendre una oferta de telefonia mòbil és converteix en una missió impossible.
Cinc segles després de la invasió espanyola, un conqueridor fantasmagòric recorre Mèxic. Una road movie, entre realitat i ficció, sobre el llegat colonialista.
Mahmut s’acaba de casar i vol el divorci. La seva germana Zeynep anhela anar a la universitat, però el pare no li ho permet. Un melodrama familiar explosiu.
Una acció artística que va il·luminar 131 agulles a Montserrat, reivindicant el referèndum d’autodeterminació de 2017 a favor d’esdevenir una República Europea.
Thriller trepidant sobre la desaparició de Jacobo Grinberg, especialista en l’estudi de la telepatia i considerat per a molts com l’Einstein de la consciència.
Un talentós estudiant de ballet cubà emigra amb els pares a Florida. Deixa enrere amics, la terra natal i l’amor de joventut, però s’endú la passió pel ball.
Una immersió en el món emocional i psicològic d’una nova generació de palestins, sobretot de noies menors d’edat, que lluita amb coratge contra l’ocupació.
Una nova forma de filmar amb múltiples càmeres, cara a cara amb la policia. Una finestra inèdita a les protestes estudiantils pro-democràcia a Hong Kong de 2019.
Madrid. Abril. 2020. COVID-19. Una noia està a casa avorrida, un noi se sent sol a la seva habitació. No es coneixen però s'imaginen a través d'un xat.
Membres de l’infame Batalló 32 de l’exèrcit sud-africà dels anys 70 i 80 donen la cara per primer cop i parlen de traïcions, remordiments i colonialismes.
Un retrat juganer filmat en un quiosc de París. La premsa està en crisi i el joc amb la peculiar clientela del petit negoci serà menys divertit de l’esperat.
Una explosió en una de les majors plantes químiques d'Europa, la Petroquímica de Tarragona, desperta la lluita laboral d'un grup d'obrers que reclama el que és just per a tots.
Bruixes, encanteris i batalles èpiques amb espases de goma: per alguns tot això només és fantasia, però per a la Veera representa una part de la seva vida.
Mesa, al bell mig del desert d’Arizona, és considerada la ciutat més conservadora dels EUA. La directora hi torna per desmitificar aquella experiència.
Iván Monalisa, escriptor i dramaturg a Xile, va arribar a Nova York fa més de 17 anys. De l’escena nocturna i transformista pre 11-S, va néixer Monalisa.
Artesà de la melodia, clàssic postmodern, compositor experimental, miniaturista del rock… Pascal Comelade no té una sola definició, la seva música tampoc.
Juny de 1941, en el marc de l’Operació Barba-roja, l’exèrcit alemany envaeix la Unió Soviètica i Itàlia envia els seus primers soldats al front d’Ucraïna.
Un exhaustiu seguiment de dues famílies de refugiats de guerra sirians a Uruguai posa en evidencia que començar una nova vida en un país en pau no és fàcil.
La versió oculta de la guerra espacial entre l’URSS i els EUA, on centenars d’animals van prestar involuntàriament els seus cossos al servei de la ciència.
Ens convida a fer una volta arreu del planeta de la mà de Jaume Plensa per descobrir com l’art pot transformar la nostra manera de veure, viure i estar al món.